dier en veehouderij aeres hogeschool dronten

Dier- en Veehouderij

CROHO: Dier- en Veehouderij (34869)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Wil je jouw passie voor melkvee of andere veehouderijtakken inzetten om ondernemers te adviseren? Wil je hen helpen op het gebied van bijvoorbeeld veevoeding, fokkerij, gezondheid, economie of stalinrichting. Kies dan voor de studie Dier- en Veehouderij. Wij leren je om de veehouderijsector op een duurzame en maatschappelijk geaccepteerde wijze door te ontwikkelen. Kortom, volop kansen voor verdieping in toekomstgerichte boerendiversiteit met de smaak die bij jou past.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

  • Heb je vragen over de instroomeisen?

    Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je maakt kennis met de diversiteit van bedrijven en de veehouderijsector met uiteraard een goede basis van technische en economische kengetallen van het primaire bedrijf. Je krijgt praktijklessen en gaat op praktijkstage. Tijdens het eerste jaar van je studie volg je schakelvakken die we aan de praktijk hebben gekoppeld (Excel, wiskunde, Nederlands en Engels). Met deze vakken werk je eventuele verschillen in vooropleiding weg.

Jaar 2

In het tweede jaar ga je dieper in op het bedrijf en leer je onder andere over economie, voeding, gezondheid en fokkerij. Verder kijk je in de keten, leer je adviesgesprekken voeren en word je je bewust van het belang van de omgeving. Je sluit het jaar af met een buitenlandstage bij een primair bedrijf of in de omgeving. Ook zie je dat veel studenten actiever worden in de klas of studentenleven. In een ‘Tour de boer’ maakt vrijwel iedere klas een trip door Nederland om bij klasgenoten bedrijven te bezoeken.

Jaar 3

Tijdens het derde studiejaar krijg je nog meer verdieping in de technische vakken. Zo leer je bijvoorbeeld meer over economie, voeding, voederwinning en gezondheid. Ook hebben we het over thema's als (internationaal) ondernemen en onderzoeken. Het leuke is dat je hier in de Proeve van Bekwaamheid veel ruimte krijgt om te laten zien dat je verantwoordelijkheden kunt dragen. In het derde jaar kun je ook kiezen voor een internationaal programma veehouderij.

Jaar 4

In je afstudeerjaar kies je twee minoren die bij je passen en je doet je afstudeerstage en afstudeeropdracht. Daarnaast volg je de module beroepsethiek. Wij werken intensief samen met het bedrijfsleven. Veel studenten krijgen tijdens of na hun stage al mogelijkheden om op het bedrijf te komen werken. Ook kun je in het vierde jaar bij een (inter)nationale partneruniversiteit vakken volgen, of je volgt doorstroomvakken voor een Masteropleiding. Kortom, er is van alles mogelijk in deze laatste fase.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

  • Baankansen

    Na het afronden van de hbo-studie Dier- en Veehouderij weet je hoe je een verkoopgesprek kunt voeren of advies kunt geven, maar je bent ook gespecialiseerd in diergezondheid, voeding en huisvesting. Misschien ga je straks aan de slag bij de Gezondheidsdienst voor Dieren of neem je thuis het agrarisch bedrijf over. Er zijn volop mogelijkheden!

  • Beroepen

    In deze beroepen komen onze afgestudeerden onder meer terecht:

    • Adviseur rundveevoeding
    • Specialist jongveeopfok
    • Agrarisch journalist of pr-medewerker
    • Beleidsmedewerker kwaliteitszorg vleesvee
    • Praktijkonderzoeker gezondheid en welzijn
    • Ondernemer, bedrijfsleider of herdmanager

Vragen?

Heb je nog een vraag over deze opleiding?
Neem contact met ons op