Op de foto: Dennis Burgers, Onno Elsacker en Leonie Brand (Playing For Success), Frank Croes (Directeur Aeres Hogeschool Almere)

Aeres Hogeschool Almere is 'WOW-omgeving' voor Almeerse kinderen van Playing For Success

Date

De handtekening staat: Aeres Hogeschool Almere werkt nu samen met Playing For Success! Dit betekent dat de locatie, kennis en kunde van de groene hogeschool is opengesteld voor hoogbegaafde Almeerse kinderen. 

WOW-omgeving voor kinderen

Playing For Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar bij wie het om sociaal-emotionele redenen, soms tijdelijk, minder lekker loopt dan verwacht. Door de leerlingen mee te nemen naar een uitdagende en inspirerende plek buiten school (een zogeheten WOW-omgeving) doen ze zoveel mogelijk positieve leerervaringen op. Dit draagt bij aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen. Hierdoor worden de schoolprestaties beter én halen deze kinderen het beste uit zichzelf.
kinderen van playing for success krijgen les
directeur frank croes schud de hand met leonie brand van playing for success
playing for success kind

Spelenderwijs leren over groene thema's

Het groene Aeres Hogeschool gebouw is één van deze WOW-omgevingen! Elke donderdag komen Almeerse leerlingen langs en worden ze geïnspireerd met verschillende activiteiten. Centraal staat veel buiten zijn en veel samen doen. In de activiteiten komen de groene thema's van Aeres Hogeschool Almere terug: de natuur, nadenken over duurzaamheid, de vergroening van onze steden of het thema voeding. Voorbeelden zijn een speurtocht op het terrein, een voedselexperiment in het lab of een verkenning van de Floating Farms.  
 
Op de foto buiten van links naar rechts:  
Dennis Burgers, Onno Elsacker en Leonie Brand (Playing For Success), Frank Croes (Directeur Aeres Hogeschool Almere)