Studenten in klas Aeres Hogeschool Almere

Ondersteuning tijdens je studie

Onbezorgd studeren in alle omstandigheden

Aeres Hogeschool heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Door de kleinschaligheid van de faculteiten is er goed contact tussen studenten en docenten. Elk schooljaar heb jij een mentor of een studieloopbaanbegeleider die jouw eerste aanspreekpunt is. Hij/zij helpt jou met jouw studievoortgang en heeft regelmatig contact met je om te bespreken hoe het gaat. Naast de mentor / studieloopbaanbegeleider zijn er ook vertrouwenspersonen, decanen, studentencoaches en Impuls waar je terecht kunt wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met persoonlijke problemen of bijzondere omstandigheden.

Heb je na het lezen van de informatie vragen? Vul het formulier in onderaan deze pagina, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Studeer je al bij Aeres Hogeschool? Dan vind je alle informatie die je nodig hebt, inclusief contactgegevens, op Kiem.

  • Studeren met een functiebeperking

    Bij Aeres Hogeschool vinden we dat een functiebeperking je niet mag belemmeren in je studieloopbaan. Met een functiebeperking bedoelen we een officiële diagnose voor een aandoening die jouw studie kan bemoeilijken, zoals autisme, AD(H)D, dyslexie, een angststoornis of depressie. Dit kan ook een fysieke, visuele of auditieve beperking of een chronische ziekte zijn.

    Als dit voor jou geldt, kun je rekenen op extra voorzieningen en begeleiding door de studentendecaan of studentencoach. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin je zo min mogelijk belemmeringen ervaart ondanks je beperking en om je zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat jij je studie met zo min mogelijk obstakels kunt volgen en succesvol kunt afronden.

    Daarnaast ondersteunen we je in je ontwikkeling, zodat je groeit in je zelfstandigheid en in het omgaan met de gevolgen van je beperking. Onze ervaring is dat je met deze extra ondersteuning en begeleiding over het algemeen heel goed door je studie heen kunt komen.

    Voorafgaand aan je studie vragen we je om aan te geven of je mogelijke studiebelemmeringen voorziet. Zo kunnen we bijtijds maatregelen nemen. Wil je weten welke voorzieningen er beschikbaar zijn voor jou? Maak dan een afspraak met de studentendecaan en bespreek welke studiebelemmeringen je voorziet. Wacht er niet mee, want hoe sneller je voorziening is geregeld, hoe eerder je er gebruik van kunt maken.

  • Extra ondersteuning tijdens je studie

    Heb je behoefte aan extra ondersteuning tijdens je studie? Bijvoorbeeld omdat je hinder ervaart van faalangst of moeite hebt met het plannen van je studie? Bij Aeres Hogeschool kun je rekenen op hulp van je mentor of studieloopbaanbegeleider, die jouw studievoortgang bewaakt en regelmatig met je bespreekt hoe het gaat. Soms heb je echter extra ondersteuning nodig om lekker te kunnen studeren.

    Onze studentencoach, studentendecaan en Impuls staan voor je klaar als je even wat extra hulp kunt gebruiken. Dit kan gaan om begeleiding bij het plannen en effectief studeren, of ondersteuning als je niet lekker in je vel zit vanwege stress, faalangst, somberheid of motivatieproblemen. Ook als er iets moeilijks in je privéleven speelt, zoals een ziek gezinslid of een overlijden, kun je bij hen terecht.

    Samen met de studentencoach of studentendecaan kijk je naar wat jij nodig hebt om weer meer grip te krijgen op je situatie en je studie. Je mentor of studieloopbaanbegeleider kan je doorverwijzen, maar je kunt ook direct contact met hen opnemen.

    Onderwerpen waarbij de studentencoach, studentendecaan en Impuls je kunnen ondersteunen zijn onder andere:

    • Faalangst
    • Zelfvertrouwen krijgen/vergroten
    • Plannen en organiseren van je studie
    • (Studie)stress
    • Omgaan met je beperking
  • Ondersteuning bij ongewenst gedrag en andere problemen

    Heb je tijdens je studie te maken met ongewenst gedrag van anderen of heb je andere problemen waarover je niet met je mentor of studieloopbaanbegeleider kunt of wilt praten? Bij Aeres Hogeschool kun je terecht bij een vertrouwenspersoon voor hulp en ondersteuning.

    Bij het ervaren van grensoverschrijdend gedrag zoals ongewenste omgangsvormen, pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, aanranding en verkrachting, kun je bij de vertrouwenspersoon terecht. Ook bij andere sociaal-emotionele problemen kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen, zowel als luisterend oor als bemiddelaar.

    Kom je er samen met de vertrouwenspersoon niet uit, dan bestaat er ook de mogelijkheid om een formele klacht in te dienen bij de klachtencommissie. Deze commissie onderzoekt de klacht en kan vervolgens op vrij korte termijn actie ondernemen.

  • Ondersteuning voor topsporters

    Ben je topsporter en wil je bij Aeres Hogeschool studeren? Wij ondersteunen je om de combinatie tussen topsport en studie mogelijk te maken.

    Aeres Hogeschool hanteert voor topsporters dezelfde indeling als NOC*NSF. Daarom wordt jouw topsportstatus ieder jaar geëvalueerd en opnieuw toegekend. Je komt in aanmerking voor een topsportstatus van Aeres Hogeschool wanneer je een topsportpas hebt van het Olympisch Netwerk Flevoland of een ander Olympisch Netwerk. Het Olympisch Netwerk beoordeelt jouw niveau en kent een bepaalde status toe, zoals een (inter)nationale status conform de normen van het NOC*NSF of een regiostatus.

    Wil je als nieuwe student een topsportstatus aanvragen bij Aeres Hogeschool? Meld je dan aan via Studielink en vraag daarnaast een apart formulier voor topsportstatus aan. De topsportstudieloopbaanbegeleider heeft na afloop van elke periode van zeven weken contact met je om jouw studievoortgang te beoordelen en voor aanvang van elk semester om een studieplanning vast te stellen. Samen kijken we naar jouw vorderingen, vragen en wensen!

    Topsporters met een topsportstatus kunnen in aanmerking komen voor de volgende faciliteiten:

    • Wedstrijdagenda: Zorg ervoor dat de topsportstudieloopbaanbegeleider voor aanvang van elk semester een (voorlopige) wedstrijdagenda ontvangt. Per periode wordt vastgesteld welke lessen, excursies en trainingen gemist zullen worden. Bij het missen van tentamens zullen vervangende tentamens mogelijk zijn. Het voorstel wordt voor aanvang van het semester voorgelegd aan de examencommissie en toegevoegd aan het studentdossier.
    • Financiële ondersteuning student (F.O.S.): Het beoefenen van topsport wordt in bepaalde gevallen als bijzondere omstandigheid aangemerkt, waarvoor financiële ondersteuning kan worden toegekend. Je komt hiervoor in aanmerking met de topsportstatus van NOC/NSF.
    • Verlenging studiefinanciering: Aeres Hogeschool verleent ondersteuning bij de aanvraag van verlenging van studiefinanciering.
    • Bij Aeres Hogeschool doen we ons best om jou als topsporter de nodige ondersteuning te bieden, zodat je succesvol kunt studeren en tegelijkertijd je sportcarrière kunt voortzetten.

  • Studeren met een eigen bedrijf

    Heb je al een eigen bedrijf tijdens de start van je studie of werk je aan het opzetten van een eigen bedrijf tijdens je studie? Daar kunnen wij jou op verschillende manieren bij helpen. Er zijn verschillende manieren waarop jij je tijdens je studie kunt focussen op jouw eigen bedrijf. Zo is het in Dronten bijvoorbeeld mogelijk om assessments en eindopdrachten voor jouw eigen bedrijf uit te voeren en kun je in je vierde leerjaar zelfs afstuderen binnen jouw eigen bedrijf in het zogenaamde 'Green Starters Traject'.

Studiekeuzeadvies

Studenten Aeres Hogeschool Dronten

Twijfel je over je studiekeuze of wil je je oriënteren op een vervolgstudie? Ga in gesprek om jouw twijfels te bespreken en weg te nemen. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Studeren en inschrijven

Student Aeres Hogeschool Almere

Heb jij vragen over praktische rondom studeren en inschrijven zoals: toelatingseisen, studiefinanciering of andere financiële zaken? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Studeren met zorg voor anderen

Studenten volgen les in klas

Moet je vaak thuis meehelpen of voor een familielid zorgen? Dan verleen jij mantelzorg. Wil je hier graag met iemand over in gesprek? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact op

Stel jouw vraag via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Aeres Hogeschool gaat zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie kun je onze privacyverklaring raadplegen. Door op “akkoord” te klikken stem je in met de privacyverklaring. Ben je jonger dan 16 jaar? Vraag dan eerst toestemming aan je ouders/verzorgers.