Bachelor voltijd opleiding Docent en kennismanager Recreatie en gezelschapsdieren Aeres Hogeschool Wageningen

Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren

CROHO: Docent en Kennismanager Groene Sector (34899)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Wageningen
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Heb je affiniteit met dieren en wildlife, zou je heel graag met dieren willen werken en vind je het leuk om jouw kennis te delen met jongeren? Dan is de studie Docent en kennismanager Recreatie en Gezelschapsdieren echt iets voor jou!

Met dit diploma ben je tweedegraads bevoegd en geef je les in het groene beroepsonderwijs. Je leert leerlingen bijvoorbeeld over soorten en rassen in de dierenwereld, dierverzorging en over het gedrag en trainen van dieren.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

  • Aanvullende toelatingseisen

    Studenten met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek (inclusief biologie) kunnen vrijstellingen krijgen. Dit wordt bepaald na het studiekeuzegesprek.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten buiten zittend met hond
Hond Aeres Hogeschool
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Propedeusefase

Tijdens de propedeuse verdiep je je in het vak en de diersector en zet je de eerste stappen op het gebied van lesgeven. We zorgen ervoor dat je een goede basis legt voor de rest van je studie. Hierbij kun je denken aan het volgen van exacte vakken en het opdoen van praktische vaardigheden. Daarnaast loop je vanaf het eerste jaar al direct een leuke stage.

Hoofdfase

In deze fase verdiep je je verder in de vakinhoud en in het vak van docent. Je leert over soorten en rassen in de dierenwereld, de basisvaardigheden van dierverzorging, over gedrag en training, relaties tussen mens en dier, dierethiek, gedragsbiologie en over het verantwoord houden en fokken van dieren. Ook is er volop aandacht voor didactiek, pedagogiek, presenteren en communicatie. Je leert dus bijvoorbeeld hoe je je leerlingen kunt betrekken bij de lesstof en hoe je deze stof zo goed mogelijk overbrengt.

Afstudeerfase

In de laatste fase ga je afstuderen en werk je aan een zelfgekozen eindopdracht. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld een leertraject, specialiseer je je verder vanuit je vakkennis en doe je een praktijkgericht onderzoek.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

  • Baankansen

    Na de opleiding ben je tweedegraads lesbevoegd en mag je lesgeven in het groene onderwijs op vmbo, mbo en hbo. Ook kun je aan de slag bij maatschappelijke en educatieve organisaties én in het bedrijfsleven of bij de overheid.

  • Beroepen

    Welk beroep kun je na de opleiding uitoefenen? Denk bijvoorbeeld aan:

    • Leraar vmbo binnen het profiel Groen
    • Docent mbo dier
    • Educatief medewerker bij een dierentuin
    • Redacteur bij een vakblad
    • Vertegenwoordiger diervoeding
    • Voorlichter dierverzorging
  • Ondernemen

    Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding.

Vragen?

Heb je nog een vraag over deze opleiding?
Neem contact met ons op