Stedelijke Voedselvraagstukken

Stage lopen of afstuderen bij Stedelijke Voedselvraagstukken

Tijdens een stage bij het Lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken krijg je inzicht in wat er allemaal gebeurt bij een lectoraat, en leer je meer over onderzoek doen. Stagiairs bij het lectoraat draaien met allerhande activiteiten mee. Daarbij kijken we altijd naar wat je leuk vindt en wat je wilt leren. Zo kun je mee naar bijeenkomsten, een stukje schrijven voor de website, of aan de gang met data analyse. Er zijn altijd verschillende activiteiten en taken te doen. Naast dit soort ondersteunende activiteiten doe je ook een eigen opdracht. Het lectoraat heeft verschillende opdrachten in de aanbieding. Sommige daarvan zijn bij het lectoraat zelf, andere bij samenwerkingspartners (altijd met begeleiding vanuit het lectoraat). Er is ook ruimte voor een eigen onderwerp.

Een stage bij het lectoraat biedt je dus de mogelijkheid mee te doen met verschillende fases in wetenschappelijk onderzoek. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding, en bovendien een stagevergoeding.

Tijdsbestek: Wij kunnen altijd studenten gebruiken. Sommige opdrachten zijn wel aan een specifieke tijdsperiode gebonden.

Huidige stage vacatures

  • Stage Bonenproject

    Achtergrondinformatie: Het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken werkt samen met Flevo Campus aan diverse initiatieven om bonen weer prominent op de culinaire kaart te zetten. Dit onderzoek richt zich op het verzamelen van gegevens over de waardering en consumptie van bonen onder Almeerders, en het samenstellen van een receptenboek met favoriete bonengerechten van lokale inwoners.

    Projectomschrijving: Als student werk je aan het project "Bonenvrienden - receptenboek". Het doel van dit project is om een inspirerend receptenboek samen te stellen met bonengerechten van Almeerders, om zo de diversiteit en mogelijkheden van bonen te benadrukken en hun consumptie te bevorderen. Je zult betrokken zijn bij het opzetten en uitvoeren van een enquête, het analyseren van de verzamelde data, en het samenstellen van het receptenboek.

    > Lees meer

  • Stage of afstudeerproject Schooltuinen

    Ben je een gedreven student met interesse in groen, onderwijs en sociaal onderzoek? Wij bieden een stage aan binnen ons onderzoek naar de effecten van schooltuinen. Deze kans is ideaal voor studenten die ervaring willen opdoen met innovatief en participatief onderzoek naar schooltuinen.

    Achtergrondinformatie: Het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken heeft kleinschalig onderzoek gedaan op de schooltuin van Flevo Campus en Stichting Weerwoud, op Utopia Eiland (Almere Hortus). We willen daar nu een vervolg aan geven in samenwerking met de Almeerse Stichting Stad en Natuur, die een groot schooltuinenproject is gestart met verschillende schooltuinen in Almere (zie: Stad & Natuur | In de stad).

    > Lees meer

  • Stage - Sociale Omgeving en Eiwittransitie

    Ben je een gedreven student met interesse in voedingstransities en sociaal onderzoek? Wij bieden een stageplek aan binnen ons onderzoek naar de invloed van de sociale omgeving op de eiwittransitie. Deze kans is ideaal voor studenten die willen bijdragen aan innovatief en participatief onderzoek op het gebied van voedingstransities, en zich willen verdiepen in de dynamiek van gezinsbesluitvorming rond eiwitconsumptie.

    Ons onderzoek In de huidige literatuur rondom de eiwittransitie is er steeds meer aandacht voor de sociale aspecten van verandering, zoals de invloed van leeftijdsgenoten, vrienden en ouders. Steeds meer studies onderzoeken hoe de nabije sociale omgeving de eiwittransitie helpt of hindert. Het inzicht in hoe voedselpatronen veranderen, wordt steeds specifieker en gedetailleerder, en ons onderzoek sluit naadloos aan bij deze trend. We richten ons specifiek op familierelaties, met een nadruk op de interactie tussen ouders en kinderen. Dit onderzoek volgt logisch op ons eerdere werk in Wageningen en Almere, en ook enkele van onze huidige studenten werken al aan gerelateerde thema's zoals de eiwittransitie en veranderingen in levensfases.

    > Lees meer