Introductie

De studie

Vind jij aardrijkskunde ook zo fascinerend? En dan vooral als het gaat stadsgeografie en de (groene) leefomgeving van mensen? Dan is Geo Media & Design echt iets voor jou. Je bestudeert hoe steden zijn opgebouwd en wat er nodig is voor een gezonde leefbare stad. Je leert analyseren en visualiseren met technologie, waarmee je vraagstukken in beeld brengt. Het werkveld staat te springen om mensen met deze kennis. Na je studie ga je als professional aan de slag als 3D-stadgeograaf, adviseur urban design, of geo data specialist.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

  • Aanvullende toelatingseisen
    • Havisten en vwo'ers die niet aan de instroomeisen voldoen kunnen bij ons de nodige vakken 'ophalen' aan de hand van toelatingsexamens wiskunde en scheikunde. Twee weken voor de examens bieden we een gratis zomercursus aan. Kijk hier voor meer informatie.
Kenmerken
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je richt je op het herkennen, begrijpen en analyseren van relevante geo-informatie. Centraal staat het verstedelijkte landschap van Nederland. Je start met basiskennis design en het werken met geo-data. Je gaat aan de slag met stedelijke ontwikkeling, Nederlandse landschappen, GIS, data & modellen, digitaal ontwerpen, grafische vormgeving, typografie en kleurenleer.

Jaar 2

Je leert je kennis toepassen op thema's in binnen- en buitenland. Denk aan smart cities, risicoanalyse bij natuurrampen en urban delta’s. Ook komen kwaliteit van geo-data en ruimtelijke analyse aan de orde. Je gaat aan de slag met webdesign, (web)applicatieontwikkeling en interactieve kaarten, serious gaming en het maken van animaties. En je gaat een half jaar op stage in Nederland.

Jaar 3

In het derde jaar rond je je halfjaar stage af. Daarna verdiep je je in stadsgeografie, geo-analyse en/of geo-design. Je werkt samen met andere studenten in ons GeoLab aan opdrachten direct uit de praktijk. Bij geo-analyse staat (3D) GIS centraal en bij geo-design toepassingen in VR (virtual reality). Tot slot loop je drie maanden stage in het buitenland. Dit jaar heb je ruimte om je voorkeursrichting te ontwikkelen.

Jaar 4

Het laatste jaar gaat de afstudeerfase in. Je specialiseert en profileert jezelf als professional. Je hebt een halfjaar de tijd voor volgen van specialisatievakken in de vorm van één of twee minoren. Daarnaast studeer je af door het maken van een individuele bedrijfsopdracht en een afstudeerwerkstuk.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

  • Baankansen

    Na het afronden van deze studie ben jij professional in het vertalen van geografische informatie naar eigentijdse media. Zoals het maken van 3D omgevingen, het analyseren en presenteren van big data en gebruik maken van serious gaming en virtual reality, Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

    • 3D stadsgeograaf
    • Geo data specialist
    • Online geo designer
    • Adviseur urban design
    • Co-creator virtual & augmented reality
  • Ondernemen

    Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding. Denk daarbij aan de volgende kansen:

    • Zelfstandig adviseur of GIS-analist
    • Start-up in geo-media
  • Doorstuderen

    Maar ook als je nog verder wilt studeren, een master wilt gaan doen, is deze 4-jarige bachelor een goede basis.

    Mogelijke vervolgopleidingen zijn: 

Vragen?

Heb je nog een vraag over deze opleiding?
Stel je vraag aan Marsha (studieleider)